Väder eller städer?

Efter att vi hade bokat resan till Las Palmas fick vi reda på att vädret är mycket sämre där än på den södra delen av Gran Canaria. Just då tyckte vi inte att det spelade nån roll, vi ville ju mycket hellre besöka en stad än bo i en turistanläggning.

Idag är jag inte helt säker längre. Himlen är jämnmulen och det känns inte jättelockande att sitta ute på vår balkong och äta frukost. Igår när vi gick på stan hade vi inte räknat med vinden och den tilltagande molnigheten, så vi frös. På kvällen klädde vi oss ordentligt varmt för att kunna gå på strandpromenaden.

Vi överväger att ta bussen ner till Maspalomas för att ta del av det fina vädret där. Kanske får vi då omvärdera vår prioriteringsordning "stad först, väder sen" och vända på steken. Eller så upptäcker vi att vi tröttnar på semesteranläggningen efter en timme och att det trots allt var rätt beslut att förlägga semestern till Las Palmas.

---

Bra plan, men efter frukosten blev jag trött och matt och i behov av vila. Troligtvis blev det för mycket för mig att resa ner ena dagen och gå på stan nästa. Jag borde ha tagit en mellandag igår, men nu får det bli idag istället.

Den goda nyheten är att solen har börjat titta fram. Genast känns allt mycket trevligare. Undrar om det är vi nordbor som är så beroende av solen, bara för att den är borta så mycket under vintern, eller om det är ett universellt mänsklligt drag.

Kommentarer

Populära inlägg